Logo UVN

Mikulášska kvapka krvi v ÚVN

Zdravotná poisťovňa Dôvera v spolupráci s Ústrednou vojenskou nemocnicou SNP Ružomberok – FN zorganizovala Mikulášsku kvapku krvi. 4. Decembra čakala na darcov v priestoroch kliniky hematológie a transfuziológie príjemná predvianočná atmosféra.

Čas pred aj po odbere darcom spríjemňoval harmonikár Andrej Kostolný z Liptovskej Štiavnice. Po darovaní krvi boli pre nich pripravené aj malé darčeky v podobe náramkov, vitamínov a čokoládových Mikulášov.

Zdravotná poisťovňa Dôvera sa týmto spôsobom rozhodla pomôcť nemocnici s nedostatkom krvi, ktorý sa zvyšuje zvlášť v období pred a medzi vianočnými sviatkami. Pravidelní darcovia, z pochopiteľných dôvodov, trávia čas s rodinami, no potreba krvi je rovnaká ako v iných mesiacoch. Okrem toho je v regióne množstvo turistov, a tak pribúda počet zranení súvisiacich so začiatkom lyžiarskej sezóny.

„Veľmi nás potešil počet prvodarcov, ktorí sa dnešnej akcie zúčastnili. Ďakujeme zdravotnej poisťovni Dôvera za to, že prišla s týmto nápadom. Veríme, že sme sa na tejto akcii nestretli poslednýkrát,“ uviedol primár kliniky, MUDr. Juraj Mitura. Do ÚVN SNP Ružomberok – FN prišlo v tento deň darovať krv spolu 23 darcov.